Activiteiten

Relaties bouwen en verdiepen

Het werk van Youth for Christ Arnhem is relationeel en behoeftegericht. Dat doen we door ons hart te delen en relaties op te bouwen. Trouw en geduld zijn daarom belangrijk: wat we zeggen, doen we. Activiteiten helpen om jongeren te leren kennen, relaties op te bouwen en te verdiepen. We hebben zowel individueel jongerenwerk als groepsactiviteiten.

Wat we doen

  • groepsactiviteiten zoals meidenwerk en inloop in de jongerenhuiskamer
  • straatactiviteiten zoals panna-voetbal, straat hockey en andere sportactiviteiten
  • individuele begeleidingstrajecten met jongere op het gebied van privé, werk en school
  • thema-activiteiten over onder andere sociale vaardigheden, grenzen stellen en zelfredzaamheid op school

Onze huiskamer

Een belangrijke vindplaats voor jongeren is onze huiskamer, the Mall. Deze is huiskamer is voor en door de jongeren ingericht. Samen met hen hebben onze jongerenwerkers een gezellige en veilige plek gecreëerd met o.a. een pooltafel, een dartbord, mogelijkheden om de gamen en nog veel meer. We ontmoeten hier jongeren in groepsverband, maar ook hebben we regelmatig individuele gesprekken met jongeren die hier plaatsvinden. Tevens is de huiskamer ook het kantoor van de jongerenwerkers. Het is dus een fijne omgeving voor de jongeren en de jongerenwerkers.

Op straat

Onze jongerenwerkers zijn regelmatig op straat te vinden. Dit doen we mede door het inzetten van onze Mobiele OntmoetingsPlek (ook wel de MOP genoemd). Dit is een grote, maar vooral gezellige, bus die voorzien is van heerlijke banken, een tafel, een plek voor de tv samen met de PlayStation en verschillende attributen voor activiteiten. We kunnen daar zijn waar de jongeren zijn en bieden ter plekke diverse activiteiten aan.  Op dit moment gaan onze jongerenwerkers een paar keer per week met de MOP de wijk in langs verschillende scholen om deze jongeren op te zoeken.

Meidenwerk

In onze jongerenhuiskamer zien we vooral jongens. Om ook relationeel jongerenwerk te bieden aan meiden, hebben we wekelijks meidenclubs. We zien dat het voor hen een lagere drempel is om met alleen meiden samen te komen dan om naar de Huiskamer te komen. De meiden leren van en met elkaar, over zichzelf, hun familie, vriendschappen, veranderend lichaam etc. Ook praten we over soms minder voor de hand liggende onderwerpen als seksualiteit, de dood, spiritualiteit. De deelnemende meiden geven aan dat ze dit waarderen, dat er (jong)volwassen vrouwen zijn aan wie ze hun eigen ideeën kunnen spiegelen.

We doen vaak een activiteit gekoppeld aan een stukje diepgang. Bijvoorbeeld het bakken van een taart in de vorm van een hart waarna we met elkaar praten en werkvormen doen over emoties – wat speelt zich af in je hart. Op deze manier hebben we het gezellig en zijn we tegelijkertijd bezig met onszelf ontwikkelen. De huidige meidenclub bestaat uit wat jongere meiden, tot 13 jaar. Zij vinden hun weg naar the Mall vrijwel elke week. Graag zouden we nog een tweede club starten met wat oudere meiden.

Soms is het fijn om nog wat verder door te praten en spreken we individueel af met een meisje. Zo creëren we een veilige setting om je verhaal te doen. Als het nodig is kunnen we doorverwijzen naar hulpverlening.

Gratis boek in gesprek met tienermeiden

Op school

Wij willen graag op de plekken aanwezig zijn waar jongeren zijn. Daarom zijn we ook aanwezig op school. Sinds 2022 zijn we aanwezig op basisschool ‘de Confetti’. Hier bieden we ruimte voor huiswerkbegeleiding en diverse projecten waarin je talenten kan ontwikkelen. Door dit alles heen leggen we contact en bouwen we een band op met de jonge jongeren. Daarbij nodigen we ze ook uit voor onze andere activiteiten en zijn we bekend bij hen wanneer ze ouder worden en andere interesses krijgen.